LIVE UPDATES
LIVE UPDATES

Celibashi: Rama s'e shkeli Kodin Zgjedhor, Alibeaj në garë me 7 kandidatë minus, simbolet do i përdorë vetëm një grup i PD

• Kryetari i Komisionit të Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi ka deklaruar se Enkelejd Alibaj do të jetë me minus shtatë kandidatë në zgjedhjet lokale të 14 majit. Në një konferencë me gazetarët, Celibashi tha se të gjithë ata që janë tërhequr nga kandidimi nuk do të shfaqen në fletën e votimit. I pyetur se sa kandidatë ka në total Alibeaj, Celibashi tha se ende nuk kanë një informacion të plotë mbi këtë gjë pasi nuk janë shqyrtuar informacionet e depozituara në KZAZ. • I pyetur për denoncimin e Enkelejd Alibeajt ndaj Sali Berishës lidhur me përdorimin e simboleve të Partisë Demokratike, Celibashi tha se çështja duhet shqyrtuar dhe se në momentin që do të gjenden ngjashmëri që konfuzojnë zgjedhësit, njërës palë do t’i ndalohet përdorimi. • Kreu i KQZ-së u pyet dhe për rritjen e pagave dhe dhënien e shpërblimeve për pensionistëve nga kryeministri Edi Rama në prag të zgjedhjeve lokale dhe tha se kreu i qeverisë nuk e ka shkelur Kodin Zgjedhor. Celibashi tha se Kodi Zgjedhor nuk ndëshkon deklaratat por vendimet dhe si vendim, ai tha se është marrë më herët, ndërsa dje Rama ka bërë një deklaratë. Ai shtoi gjithashtu se Kodi Zgjedhor ndalon veprimtaritë katër muaj para zgjedhjeve të përgjithshme.

5 artikuj për këtë temë.

2 MUAJ ME PARE

Alibeaj denoncoi Berishën për përdorimin e simboleve të PD, Celibashi: Nëse gjenden ngjashmëri që konfuzojnë zgjedhësit, njërës palë i ndalohet përdorimi

Celibashi: Rama s'e shkeli Kodin Zgjedhor, Alibeaj në garë me 7
Ilirjan Celibashi

TIRANË- Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi ka deklaruar se çështja e denoncimit të simboleve të Partisë Demokratike do të verifikohet. I pyetur për denoncimin e Enkelejd Alibeajt ndaj Sali Berishës lidhur me përdorimin e simboleve të Partisë Demokratike, Celibashi tha se çështja duhet shqyrtuar dhe se në momentin që do të gjenden ngjashmëri që konfuzojnë zgjedhësit, njërës palë do t’i ndalohet përdorimi.

"Duhet të shohim rastin, nuk e di se çfarë ka ndodhur fiks, por simbolet e një partie nuk përdoren dot nga një parti apo subjekt tjetër zgjedhor, Nëse kjo verifikohet, subjektit që i gjendet simbole të një partie tjetër, subjektit në fjalë i ndalohet përdorimi. Edhe për rastet e ngjashmërisë, nëse krijon konfuzion tek zgjedhësit, do tu ndalohet përdorimi,"- tha Celibashi. 

2 MUAJ ME PARE

Alibeajt i 'firuan' kandidatët, Celibashi: Nuk do shfaqen fare në fletët e votimit

Celibashi: Rama s'e shkeli Kodin Zgjedhor, Alibeaj në garë me 7
Ilirjan Celibashi

TIRANË- Enkelejd Alibeaj do të futet me gjashtë kandidatë më pak në zgjedhjet e 14 majit. Kështu deklaroi kryetari i Komisionit Zgjedhor të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi ku u pyet se si do të veprohet me të gjithë emrat e zgjedhur nga Alibeaj, të cilët janë tërhequr nga gara. Ata, sipas Celibashit, nuk do të shfaqen në fletët e votimit.

"Nëse tërhiqen nuk do jenë pjesëmarrës në garë. Do jenë subjektet e tjera, nuk do jetë në fletën e votimit, do mungojë. Nëse tërhiqen në këtë moment nuk do jenë më në fletën e votimit,"- tha Celibashi. 

Sot u tërhoq nga gara një tjetër kandidat i Alibeajt. Sabah Sheta, i zgjedhur si kandidat për Krrujën u tërhoq duke deklaruar se nuk dëshironte të bëhet pjesë e një fasade. Ai është kandidati i gjashtë nga radhët e Alibeajt që tërhiqet nga zgjedhjet lokale, pas kandidatit të Lezhës, Kurbinit, Librazhd, Vorë dhe Korçë.

2 MUAJ ME PARE

'Kinezeri partish'/ Celibashi pas deklaratës së Ramës: Çfarë është në ligj zbatohet, sanksionet nuk zgjidhin asgjë sepse s'e paguan ai që bën shkeljen

Celibashi: Rama s'e shkeli Kodin Zgjedhor, Alibeaj në garë me 7
Ilirjan Celibashi

TIRANË- Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi ka deklaruar se ligji e përcakton qartë se kur konsiderohet një deklaratë shkelje e Kodit Zgjedhor. Në një konferencë për mediat, Celibashi u pyet për deklaratën e kryeministrit Edi Rama që i konsideroi rregullat si 'kinezeri partish' dhe tha se nuk ka asgjë për të shtuar. Sipas kreut të KQZ-së, edhe nëse Rama do të sanksionohej, nuk do të ishte ai personi që do të bënte pagesën, pasi si rregull, sanksionet depozitohen në sekretari. 

Pjesë nga fjala e Celibashit: 

Nuk kam asgjë për të komentuar, ajo që di të them është se nëse diçka është e parashikuar në ligj, duhet zbatuar. Gjithsecili prej nesh ka vendime e mendime, por përsa kohë një rregullim është pjesë e ligjit, do të zbatohet në mënyrë strikte. Ne besojmë sepse këto masa kanë efektet e tyre, vlera e sanksioneve mund të ishte edhe më shumë, por nuk besoj se është ajo që standartizon që ruan integritetin e procesit zgjedhor. Për më tepër që një pjesë e sanksioneve nuk u shkon as ministrave, as qeverisë dhe as kryeministrit, por sekretarit të përgjithshëm. Sanksioni nuk është ai që garanton zbatimin e normës sepse vendimet i marrin të tjerët, penalitetet të tjerët.

Një ditë më parë, kreu i qeverisë konfirmoi rritjen e pagës minimale nga 1 prilli në 40 mijë lekë, ndërsa deklaroi ambicien për të ndërhyrë edhe në pagën mesatare në vend, që aktualisht është rreth 60 mijë lekë të reja. Ai tha se paga mesatare pritet të shkojë 900 euro. I pyetur për shkeljen e Kodit Zgjedhor, duke qenë se ky vendim është në prag të zgjedhjeve lokale, Rama tha se nuk do t'i lërë pensionistët të presin 'kinezeri partish'.

2 MUAJ ME PARE

Sa kandidatë ka nxjerrë Alibeaj? Celibashi: Ende nuk dimë asgjë, është proces voluminoz

Celibashi: Rama s'e shkeli Kodin Zgjedhor, Alibeaj në garë me 7
Ilirjan Celibashi

TIRANË- Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi tha se nuk e dinë ende se me sa kandidatë në total do të futet deputeti Enkelejd Alibeaj në zgjedhjet e 14 majit. Në një konferencë me gazetarët, Celibashi tha se ky konfuzion ndodh për fakti nse një pjesë e dokumentacioneve dorëzohen në KQZ, ndërsa një pjesë tjetër në KZAZ. Sipas Celibashit, numri i kandidatëve do të zbardhet sot në darkë, ose nesër. 

"Akoma nuk e kemi atë informacion, kjo pasi një pjesë e dokumentacioneve dorëzohet në KQZ, pjesa tjetër në KZAZ, besoj sot ose nesër do të kemi një informacion zyrtar pasi të kemi bërë dhe vlerësimin e dokumentacionit përkatës. Gjithsesi, disa të dhëna mund t' ju jap, janë 24 subjekte zgjedhore që kanë depozituar listat shumëemërore në KQZ, 39 i kanë depozitar në KZQZ, na rezulton se janë 832 lista me kandidatë për anëtarë të këshillit, 147 kandidatë për kryetarë bashkie, dokumentacion i depozituar për 147 kandidatë, 7 nga zgjedhësit, 5 për këshillit bashkiak dhe 2 për kryetarë bashkie. Në total na rezultojnë 22607 kandidatë që janë në proces verifikimi. Zyrtare konsiderojmë listat që miratuam sot. Është proces voluminoz,"- tha Celibashi. 

2 MUAJ ME PARE

Shpërblimi i pensionistëve dhe premtimi për rritje pagash, Celibashi: Ishte deklarim, jo vendimmarrje, Kodi Zgjedhor parashikon kufizimet për zgjedhjet parlamentare, jo lokale

Celibashi: Rama s'e shkeli Kodin Zgjedhor, Alibeaj në garë me 7
Ilirjan Celibashi

TIRANË- Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi ka deklaruar se kryeministri Edi Rama nuk e ka shkelur Kodin Zgjedhor me deklartaën e bërë një ditë më parë për rritjen e pagave dhe shpërblimin e pensionistëve. I pranishëm në një konferencë me gazetarët, Celibashi tha se Kodi Zgjedhor nuk ndëshkon deklaratat por vendimet dhe si vendim, ai tha se është marrë më herët, ndërsa dje Rama ka bërë një deklaratë. Ai shtoi gjithashtu se Kodi Zgjedhor ndalon veprimtaritë katër muaj para zgjedhjeve të përgjithshme.

Pjesë nga konferenca

Pyetje: A mund të më sqaroni specifikisht aktivitetet e ndaluara 4 muaj para zgjedhjeve, a përfshijnë shpërblimin e pensionistëve, qeveria ka premtuar dhe rritjen e pagave, a janë këto aktivitete të ndaluara?

Ilirjan Celibashi: Shiko, kjo çështja e vlerësimit të veprimtarisë së institucioneve publike është bërë disa objekt diskutimi. Ajo që dua të sqaroj është fakti që vlerësimet i japim rast pas rasti, për aktivitete dhe për aktete e vendimmarrjeve të caktuara. Kjo nuk është aspak qasje refuzuese apo që të konsiderohet si mospërgjigje ndaj pyetjes tuaj, por në momentin që do të ketë një akt të tillë nga kryeministrit apo qveerisë, do t'ju informojmë. Ne ende nuk kemi aktin apo veprimtarinë, ndaj nuk japim dot vlerësime apo gjykime. Nuk do të ishim në rolin tonë si KQZ nëse do ta bënim këtë gjë, por do të dilnim si analistë. Nuk shoh asnjë arsye për të mos iu përgjigjur por ka një dallim mes akteve dhe veprimtarive. Përsa u përket akteve dhe veprimtarive që prodhojnë veprimtaritë publike, kodi ka rregullimin e plotë në lidhje me përcaktimin se cila është veprimtari e një funksionari publik dhe cila është politike. Në vlerësimin tonë kjo është e qartë dhe kjo gjë lidhet me kodin e afatin para zgjedhjeve, 4 muaj para, përsa u përket veprimtarive. Përsa u përket akteve, është e ndryshme për akte të ndryshme. Duhen vlerësuar disa rrethana për ta vlerësuar këtë gjë. Ka akte të cilat të qeverisë apo institucioneve publike që fillon dhe përfundon brenda periudhës 4-mujore. Parë kështu, duket sikur po thyejmë Kodin Zjgedhor. Por nëse e vlerësojmë më tej, do të thotë që është në përputhje me parashikimet e Kodit Zgjedhor. Në këtë rast nuk kemi vendimmarrje, por kemi deklarim. Nuk vlerësojmë deklarime. Një gjë dua ta theksoj, Kodi Zgjedhor ka ndalime që lidhen vetëm me zgjedhjet e përgjithshme. 

Një ditë më parë, kreu i qeverisë konfirmoi rritjen e pagës minimale nga 1 prilli në 40 mijë lekë, ndërsa deklaroi ambicien për të ndërhyrë edhe në pagën mesatare në vend, që aktualisht është rreth 60 mijë lekë të reja. Ai tha se paga mesatare pritet të shkojë 900 euro. I pyetur për shkeljen e Kodit Zgjedhor, duke qenë se ky vendim është në prag të zgjedhjeve lokale, Rama tha se nuk do t'i lërë pensionistët të presin 'kinezeri partish'.

ilirjan celibashi kqz 30 mars 2023

Sondazh

Poll

Aksident në Lushnje/ Makinat përplasen e përfundojnë në trotuar, plagoset taksisti dhe mësuesja

Aksident në Lushnje/ Makinat përplasen e përfundojnë në trotuar, plagoset taksisti dhe mësuesja

A do garosh për kreun e PD? I riu "ia përplas" Bashës faktet, ish-kreu i PD: Do e marrësh vesh

"O besprem"/ Lulzim Basha përballet me KRITIKUN, ish-kreu i PD e fton: Hajde se unë nuk shaj...

A do garosh për kreun e PD? I riu "ia përplas" Bashës faktet, ish-kreu i PD: Do e marrësh vesh

I shpallur në kërkim për tentativë për vrasje lokalizohet, kapet dhe vihet në pranga 23-vjeçari.

“E dashuroj, e dua shumë”/ E reja nga Korça ia shpreh NDJENJAT Edi Ramës në mes të turmës

Analiza e zgjedhjeve, Berisha: Faza tjetër do ketë seriozitetin më të madh, mblidhni çdo fakt

Berisha:U bë përpjekje antikushtetuese nga mafia shtetërore shqiptare e ndërkombëtare për të shuar..

Vokshi kallëzim penal në SPAK për kryebashkiakun e Kuçovës dhe Salillarin

Turistët ndalojnë Ramën në Gjirokastër

Shkrihet Akademia e Studimeve Albanologjike, senati: Këtu diçka po lëviz, ka një tendencë, por…

Habib Rexha del para gjykatës së Durrësit!

Lezhë, gjenden 3 mijë fidanë kanabis të mbjellë në kubikë, në fshatin Ungrej, ende nuk dihen autorët

Sherr mes të dehurve në Vlorë, njëri goditet me shishe në kokë

PLAGOSET me armë zjarri 24-vjeçari në Kuçovë/ Në kërkim 4 autorët

Aksident në Tiranë, “Audi” përplaset me taksinë

Elbasan/ Do të vriste një të dënuar për drogë me të cilin kishte bërë sherr, në kërkim 23-vjeçari!

Pastori Akil Pano fiton gjyqin kundër komunitetit LGBT për nismën ‘Prindin 1 dhe Prindin 2’

Lexon denoncimin, Berisha: Dan Hutra, vrasësi i grave ka mbledhur vota për Rakip Sulin.

Shkodër, sekuestrohet parcela me 1437 rrënjë kanabis, 2 në pranga dhe 2 në kërkim

Shpërthim tritoli në një fasoneri në zonën e Freskut, dëme të shumta materiale

Përmbytet Lezha për 5 minuta

'Acarohet' Felaj, gafa e drejtueses së Kuvendit: Vari lesht

Rikthimi i Bashës në krye të PD, Berisha: Vegël në duar të Ramës

Rama "falenderon" opozitën: Rezultati i zgjedhjeve është edhe vepra juaj Rama kundër maxhorancës….

Rama-Dash Sulës: Vdeksha unë për ty o jetimi im

Bardhi i drejtohet Ramës: Pushtetin ta dhanë Doshi e Dako të shpallur non grata, ti je llumi…

Sula: Çfarë kemi bërë të na rritet rroga? Turp më të madh ska

Tabaku: Punon shqiptari dhe pasurohet oligarku

Dibër/ Mbytet tragjikisht një 13 vjeçar në liqenin e fshatit Shumbat, banorët: Pamë çorapen dhe….

Lëvizja Bashkë i pret rrugen Ahmetajt ne protesten para Kuvendit

Rritja e pagave të deputetëve e ministrave,Qorri:Rroga e tyre 39 herë më e madhe se e pensionistit

Zgjedhjet vendore, Rama takim me Glover

'Zoti kryetar'/Basha i ndërhyn të riut: Të lutem, unë s'jam më kryetar, mu drejtoni Basha ose Lulzim

Përfundon mbledhja e PD-së/ Do e pranojë drejtimin e partisë? Tabaku: Të mos përsëriten gabimet...

Dështimi në 14 maj, deputeti Sula: E pafalshme! Po nuk u bashkuam jemi të marrë fund

PD pa kryetar, Xhaferaj dhe Korreshi me një mendim: Nuk duhet të kandidojë as Berisha dhe as Basha

Basha rikthehet në PD? Alibeaj: Çdo kush ka të drejtë të kandidojë

Berisha: Rama bleu votat, per te 'Fajin e ka Saliu'

Marrëveshja me Britaninë për të burgosurit, Manja jep detaje: Është 2-vjeçare, por mund të rinovohet

Momenti ku Habib Rexha është larguar me vrap pasi ekzekutoi me armë zjarri Arjan Gosën.

Korreshi: Ore a ju marrin këta të dysheqeve? Se iu hap barku atyre per ne.

Berisha: PD nuk do e mbronte votën me armë apo dhunë! Kjo ishte detyra jonë kryesore

Humbja më e thellë në histori ndaj Veliajt/ Këlliçi: Duhet të bashkohemi të gjithë faktorët

Braçe kritika për ligjin e qeverisë për rritjen e pagave. Shqetësuese paga titullarit dhe punonjësit

Deputetët replikojnë për pagat /Spaho: Mos u tallni me njerëzit, në Albcontrol trajtohen me xhakuzi

Rritja e pagave, Shehaj: Rrisim pagat për popullin, jo për vete. Turp. S'duhet të përjashtohemi

PËRGJAKET VENDI I SHENJTË! Dhunohet rojet e Kishës së Laçit, u përplasën me shitësit ambulantë

Kallzimet për 14 Majin, Flamur Noka thirret në SPAK

Rama falenderon dibranët me dajre