LIVE UPDATES
LIVE UPDATES

SPAK kërkon sekuestrimin e pasurive të fermerit. I biri: Familja s’ka lidhje (240 dëshmitarë)

• SPAK kërkon sekuestro të shtatë pasurive të Bektesh Shtëpenjës. Bëhet fjalë për një sipërfaqe toke, dy apartamente, një garazh, një makinë dhe një motor të llojit Harley Davidson. Sipas SPAK, Shtëpenja i ka siguruar me të ardhura nga krimi pasi ka të birin e dënuar për trafik droge e Prostitucion. • Andrea Dingu (Shtëpenja) që ka qenë subjekt i OFL-së pranon se është dënuar, por kërkon të mos i përfshijnë familjarët, pasi nuk kanë lidhje me të shkuarën e tij. • 240 fermerë shkuan në SPAK për të dëshmuar pro Shtëpenjës, që sipas tyre ai është marrë gjithë jetën me korrje gruri e i ka siguruar paratë me autokombajnën, por që nuk ka pasur kurrë NIPT e nuk mund të deklarojë faturat.

6 artikuj për këtë temë.

1 JAVE ME PARE

Të atit i trokiti SPAK-u, Andrea Dingu: Jam dënuar për drogë, ç'kam bërë e kam paguar, mos më përfshini familjarët

SPAK kërkon sekuestrimin e pasurive të fermerit. I biri: Familja
Andrea Shtëpenja (Dingu)

TIRANË- Andrea Dingu (Shtëpenja), djali i fermerit Bektesh Shtëpenja të cilit Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) kërkon t’i konfiskojë pasuritë. Në një porononcim për Report TV, i riu pranon se është dënuar por kërkon që familjarët të mos ndikohen nga veprimet e tij të së shkuarës, pasi nuk i ka përfshirë në të. Ai shtoi se është larguar rreth moshës 12-13 vjeçare nga Shqipëria.

"Kam qenë i dënuar, çfarë problemi kam bërë, e kam paguar. Tani nuk e kuptoj çfarë kanë familjarët e mi. Nuk ka ndonjë lidhje me jetën time familjare çfarë kam bërë unë, kështu që çfarë kanë, e kanë ata. Kushdo që të shkojë, këdo që të pyesi do u thojë se e njeh të gjitha zona, ka qenë mekanik, brigadier i mjeteve bujqësore dhe nuk ka asnjë mashtrim në mes. Unë nuk e dija se isha jashtë dhe kur kam ardhur, ditën e 3 më erdhën në shtëpi. Mendoja se do vinin, por çfarë lidhje kanë me familjarët. Jetoj me prindërit,”- tha Andrea Shtëpenja, i cili ka ndërruar mbiemrin nga Shtëpenja në Dinga.

E ëma e Andreas, Ruzhdije Shtëpenja tha se çdo gjë e kanë përfituar nga puna me 3 autokambajna.

"Kërkon të dijë pse kemi blerë shtëpi. Kemi kaq vite që punojmë me 3 kambajna për misër dhe grurë. Fëmijët kanë qenë në Greqi e Itali. Ai nuk ka lekë për vete, jo për mua. Ndejti 5 vite në burg atje dhe erdhi. Kemi paguar për rrobat se erdhi lakuriq. Kërkoj drejtësi. Nëse i kam me lekë droge, t'i marrë,”- tha Ruzhdije Shtëpenja.

Sot, 240 fshatarë, banues të Kozare të Kuçovës janë paraqitur për të dëshmuar në SPAK. Ata janë shprehur se Shtëpenja është një njeri i ndershëm, punëtor dhe që gjithë jetën është marrë me grurë e jo me trafik droge. SPAK pretendon se pasuria që zotëron është e ngritur me paratë e krimit. Ndërsa vetë Shtëpenja thotë se gjithçka që ka e ka përfituar duke shitur grurin që korr me autokambajnën e tij prej vitesh, por që nuk ka pasur kurrë NIPT e nuk mund të deklarojë faturat. 

1 JAVE ME PARE

Apartamente në Tiranë e Durrës, garazh e motor Harley, zbardhet pasuria e Shtëpenjës që SPAK kërkon ta konfiskojë

SPAK kërkon sekuestrimin e pasurive të fermerit. I biri: Familja
Foto ilustruese dhe shkresa

TIRANË- Zbardhet lista e pasurive të Bektash Shtëpenjës të cilat Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) kërkon të konfiskojë pasi dyshon se janë blerë me paratë e përfituara nga trafiku i drgoës, për të cilën është dënuar i biri, Andrea Dingu (Shtëpenja). Bëhet fjalë për një sipërfaqe toke, dy apartamente, një garazh, një makinë dhe një motor të llojit Harley Davidson.

Pasuritë e plota:

Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, ka paraqitur kërkesë në Gjykatën e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me objekt konfiskimin e pasurive si më poshtë vijon
•Pasuria e llojit Are, me sipërfaqe 1700 m2 ndodhur në Sauk, në pronësi të Bektash Hasan Shtëpënja;
•Pasuria e llojit apartament, me Sip. 189.4 m4, ndodhur në Sauk Tiranë, në pronësi të Bektash Hasan Shtëpënja;
•Pasuria e llojit garazh, ndodhur në Sauk Tiranë, në pronësi të shtetasit Bektash Hasan Shtëpënja;
•Pasuria e llojit apartament, ndodhur në Draç Durrës në pronësi të Bektash Hasan Shtëpënja;
•Mjeti i llojit autoveturë e markës Mercedez Benz, prodhim i vitit 2011 në pronësi të Bektash Hasan Shtëpënja;
•Mjeti i llojit autoveturë e Markës Audi, prodhim i vitit 2005, në pronësi të Sokol Bektash Shtëpënja;
•Mjeti i llojit motor i markës Harley Davidson, prodhim i vitit 2011 në pronësi të Sokol Bektash Shtëpënja;

Sot, 240 fshatarë, banues të Kozare të Kuçovës janë paraqitur për të dëshmuar në SPAK. Ata janë shprehur se Shtëpnja është një njeri i ndershëm, punëtor dhe që gjithë jetën është marrë me grurë e jo me trafik droge. Shtëpenja ka një djalë të dënuar për trafik droge dhe prostitucion e për rrjedhojë, SPAK pretendon se pasuria që zotëron është e ngritur me paratë e krimit. Ndërsa vetë Shtënjea thotë se gjithçka që ka e ka përfituar duke shitur grurin që korr me autokambajnën e tij prej vitesh, por që nuk ka pasur kurrë NIPT e nuk mund të deklarojë faturat. 

1 JAVE ME PARE

240 fshatarë dëshmuan për të, SPAK kërkon konfiskimin e pasurive të Shtëpenjës: I bleu me lekë droge

SPAK kërkon sekuestrimin e pasurive të fermerit. I biri: Familja
Fshatarët

KUÇOVË- Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) kërkon sekuestrimin e pasurive të Bektesh Shtëpenjës, pasi pretendon se i ka blerë me paratë e drogës. Pavarësisht se pro Shtëpenjës dëshmuan 240 bashkëfshatarë, SPAK nuk është bindur që shtatë pasuritë e tij i ka siguruar me paratë e korrjes së grurit me autokambajnën e tij. Konkretisht është kërkuar konfiskimi i 1 sipërfaqeje toke, 1 garazhi, 2 apartamenteve, 2 mjeteve dhe 1 motori.

REAGIMI I SPAK
NJOFTIM MBI PROCEDIMIN PASUROR NE NGARKIM TË PASURIVE TË SHTETASIT ANDREA DINGA, BEKTASH SHTËPËNJA DHE PERSONAT E TJERË TË LIDHUR ME TA, SIPAS AKTIT NORMATIV NR. 01 DATË 31 JANAR 2020 “PËR MASAT PARANDALUESE NË KUADËR TË FORCIMIT TË LUFTËS KUNDËR TERRORIZMIT, KRIMIT TË ORGANIZUAR, KRIMEVE TË RËNDA DHE KONSOLIDIMIT TË RENDIT DHE SIGURISË PUBLIKE”

Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, pas kërkesës së Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit dhe Operacionit Forca e Ligjit, ka paraqitur në Gjykatën e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, kërkesën për konfiskimin e pasurive të shtetasit Andrea Dinga dhe personave të lidhur.
Ka rezultuar se shtetasi shqiptar Andrea Bektash Dinga alias (Shtëpënja) alias (Prifti), është subjekt i aktit normativ, pasi me vendimin Nr. 6995/2014 datë 08 Tetor 2014 të Gjykatës së Apelit në Milano/Itali është deklaruar fajtor për veprat penale të “Emigracionit ilegal” dhe “Shfrytëzim prostitucioni”. Po kështu sipas informacionit të ardhur nga Zyra Qëndrore Kombëtare Interpol Tirana, ky shtetas është arrestuar në Angli për veprën penale “Prodhim dhe shitje të lëndëve narkotike”. Në këto rrethana, ky shtetas është subjekt i aktit normativ.
Nga të dhënat e administruara nga Operacioni Forca e Ligjit, rezulton se ky shtetas dhe personat e tjerë të lidhur, nuk disponojnë të ardhura të ligjshme për justifikimin e pasurive të tyre.

Mbi këtë bazë, që në Muajin Maj 2021 Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, ka paraqitur kërkesë në Gjykatën e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me objekt konfiskimin e pasurive si më poshtë vijon
•Pasuria e llojit Are, me sipërfaqe 1700 m2 ndodhur në Sauk, në pronësi të Bektash Hasan Shtëpënja;
•Pasuria e llojit apartament, me Sip. 189.4 m4, ndodhur në Sauk Tiranë, në pronësi të Bektash Hasan Shtëpënja;
•Pasuria e llojit garazh, ndodhur në Sauk Tiranë, në pronësi të shtetasit Bektash Hasan Shtëpënja;
•Pasuria e llojit apartament, ndodhur në Draç Durrës në pronësi të Bektash Hasan Shtëpënja;
•Mjeti i llojit autoveturë e markës Mercedez Benz, prodhim i vitit 2011 në pronësi të Bektash Hasan Shtëpënja;
•Mjeti i llojit autoveturë e Markës Audi, prodhim i vitit 2005, në pronësi të Sokol Bektash Shtëpënja;
•Mjeti i llojit motor i markës Harley Davidson, prodhim i vitit 2011 në pronësi të Sokol Bektash Shtëpënja;

Gjatë shqyrtimit gjyqësor të kërkesës së paraqitur nga Prokuroria e Posaçme, subjekti i aktit normativ Andrea Dinga, dhe personat e lidhur, kanë pretenduar që të ardhurat nga të cilat është siguruar krijimi i këtyre pasurive janë si rezultat i punës së shtetasve Bektash Shtëpënja e Sokol Shtëpënja me një autokombajnë, të cilën shtetasi Bektash Shtëpënja e ka blerë nga privatizimi i aseteve të Ish Koperativave Bujqësore. Po kështu ka pretenduar se pas viteve 1990 ai ka punuar në tokat bujqësore të bujqve të Zonës së Kuçovës, duke i ndihmuar ata kundrejt shpërblimit që të korrnin produktet bujqësore me autokombajnën e privatizuar prej tij.
Në mungesë të dokumentacionit tatimor, subjekti Andrea Dinga dhe personat e lidhur ka kërkuar në gjykatë që të ardhurat ti provojë nëpërmjet thirrjes së dëshmitarëve, që janë titullarët e familjeve bujqësore ku ai ka punuar.

Sot, 240 fshatarë, banues të Kozare të Kuçovës janë paraqitur për të dëshmuar në SPAK. Ata janë shprehur se Shtëpnja është një njeri i ndershëm, punëtor dhe që gjithë jetën është marrë me grurë e jo me trafik droge. Shtëpenja ka një djalë të dënuar për trafik droge dhe prostitucion e për rrjedhojë, SPAK pretendon se pasuria që zotëron është e ngritur me paratë e krimit. Ndërsa vetë Shtënjea thotë se gjithçka që ka e ka përfituar duke shitur grurin që korr me autokambajnën e tij prej vitesh, por që nuk ka pasur kurrë NIPT e nuk mund të deklarojë faturat. 

 

1 JAVE ME PARE

Dëshmitë brilante nga dyert e SPAK, banorët e fshatit Kozare presin hetimin në kafene: Bektashi ka korrur grur, s'është trafikant

SPAK kërkon sekuestrimin e pasurive të fermerit. I biri: Familja
Fshatarët

TIRANË- Bashkëfshatarët e Bektesh Shtëpenjës nga Kozarja e Kuçovës kanë dalë garant për të dhe anë dëshmuar në Prokurorinë e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) se ai nuk është kriminel, por ka korrur grurë gjithë jetën. Të ulur në kafene, teksa presin në radhë për të dëshmuar para SPAK, ata shprehen me siguri se bashkëfshatari i tyre nuk është marrë kurrë me trafik droge e prostitucion, por që fëmijët, thonë se nuk ja njohin.

“Ai është fermer i shkëlqyer. Vetëm në dorë ia kemi dhënë lekët. Pardje e korra unë, 6 dynym. Në dorë ia dhashë lekët. Është rritur edhe çmimi sivjet. Unë nuk e njoh mirë, fëmijët nuk ia njoh por Bektashi nuk është marrë me këto gjëra”, tha një prej tyre. 

Çfarë po ndodh në SPAK?

240 banorë të fshatit Kozare të Kuçovës kanë shkuar sot pranë prokurorisë së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) për të marrë pjesë në seancën gjyqësore ku do të dëshmojën për bashkëfshatarin e tyre, Shtëpenjën. Ky i fundit ka një djalë të dënuar për trafik droge dhe prostitucion e për rrjedhojë, SPAK pretendon se pasuria që zotëron është e ngritur me paratë e krimit. Ndërsa vetë Shtënjea thotë se gjithçka që ka e ka përfituar duke shitur grurin që korr me autokambajnën e tij prej vitesh, por që nuk ka pasur kurrë NIPT e nuk mund të deklarojë faturat. 

 

1 JAVE ME PARE

SPAK e kërkon për autokombajnën, Bektash Shtëpenja: Kur të mbaroj korrjen e grurit do të vij

SPAK kërkon sekuestrimin e pasurive të fermerit. I biri: Familja
Banorët e fshatit

TIRANË- Bektash Shtëpenja i akuzuar nga Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) nuk ka pranuar që të marrë pjesë në gjyqin që po zhvillohet për sekuestrimin e pasurisë së tij. Nga Kuçova, ai ka thënë se është njeri punëtor, por që në gjyq do të shkojë kur të mbarojë grurin, pasi për momentin është angazhuar me të.

"Kur të mbarojë gruri, vij në gjyq por kam të ardhura me djersë e punë, jo siç thotë OFL. S'jam kriminel, i gjithë fshati më njeh. Nuk kam manipuluar dëshmitë e fshatit siç thotë SPAK, jam punëtor,”- mësohet të ketë thënë Shtëpenja.

Çfarë po ndodh në SPAK?

240 banorë të fshatit Kozare të Kuçovës kanë shkuar sot pranë prokurorisë së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) për të marrë pjesë në seancën gjyqësore ku do të dëshmojën për bashkëfshatarin e tyre, Shtëpenjën. Ky i fundit ka një djalë të dënuar për trafik droge dhe prostitucion e për rrjedhojë, SPAK pretendon se pasuria që zotëron është e ngritur me paratë e krimit. Ndërsa vetë Shtënjea thotë se gjithçka që ka e ka përfituar duke shitur grurin që korr me autokambajnën e tij prej vitesh, por që nuk ka pasur kurrë NIPT e nuk mund të deklarojë faturat. 

1 JAVE ME PARE

E PAZAKONTË! 240 banorë të Kozares dëshmojnë në SPAK për një...autokombajnë

SPAK kërkon sekuestrimin e pasurive të fermerit. I biri: Familja
Dëshmitarët në zyrat e SPAK

TIRANË- 240 banorë të fshatit Kozare të Kuçovës po marrin pjesë në një seancë të pazakontë gjyqësore për të dëshmuar bashkëfshatarin e tyre Bektash Shtëpenja që sipas Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) ka pasuri me të ardhura nga krimi. Të gjithë banorët e fshatit do të dëshmojnë pro ose kundër Shtëpenjës në gjyqin që po zhvillohet sot. 120 prej tyre kanë deklaruar se kanë korrur bashkë grurin, por që nuk kanë pasur kurrë NIPT dhe paratë i kanë marrë pa faturë.

Bektashi ka plotësuar formularin e OFL për shtëpinë e tokën duke deklaruar se të ardhurat i ka nga autokombajna të cilën e punon prej vitit 1991 dhe nga viti 1980 ka qenë pjesë e kooperativës. Ai shton se këtë gjë ia dëshmon i gjithë fshati, gjë që nuk mund ta manipulojë dot.

Cila është fabula e SPAK?

Prokuroria e Posaçme e ngritur për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar akuzon Bektash Shtëpenjën se ka ngritur pasurinë me para të fituara nga trafiku i drogës së të birit. Pjesë e pasurisë është edhe një autokombajnë me të cilën Shtëpënja korr barin. Por bashkë me të, grurin dhe barin e korrin edhe banorët e fshatit Kozare. Një fshat i tërë është dërguar në SPAK ku të gjithë po dëshmojnë sesi paguajnë me para në dorë për të korrur barin dhe grurin tek Bektash Shtëpenja, i cili duhet të bindë SPAK se pasurinë e ka ndërtuar duke korrur bar dhe jo me trafik droge.

 

bektesh shtepenja andra dingu gjyqi i pazakonte ne spak

Sondazh

Poll

Kryemadhi i përgjigjet Veliajt: Takohemi në SPAK

Kryemadhi i përgjigjet Veliajt: Takohemi në SPAK

SPAK thirri të moshuarit? Kryemadhi: Shashka, s'është aspak e vërtetë

Kryemadhi paralajmëron: SPAK ta thërrasë urgjent dhe ta kthejë nga Holanda Edi Ramën

Kryemadhi zbulon bisedën me djalin e pensionistit 30 mln USD pasuri: Kontrata s'ka firmën e tij

Kryemadhi: Kam qindra fatura për SPAK-un, Rama ka vjedhur 189 mln dollarë

Belinda Balluku: Aeroporti i Vlorës synon që të ofrojë fluturime përtej oqeanit

Në takim me Ramën, investitori: Në 1992 Shqipëria kishte vetëm rrugë me gropa dhe Mercedezë të zinj

Balluku: Kemi projekte të reja. Ibrahimi: Investimet strategjike, ligji që zhvillon turizmin në vend

Investitori pyet për pronat, Rama: Në Shkodër tokat u ndanë si burrat, po bëhet digjitalizimi

"Veza apo pula?" Investitori pyet për objektinvin e infrastrukuturës, Rama: Eja na habit me ide

Rama: Sistemi i drejtësisë në Shqipëri ka probleme, nuk është aty ku duhet

Rama: Në Shqipëri protestohet para zyrës time sepse të gjithë janë kryeministra më vete

Kush ishte VIP-i? Rama: Kërkoi armatime për të hyrë në Tiranë, Garda kishte vetëm pistoleta

Zjarr në një banesë në Vlorë, nxirret në kohë i moshuari

Rama: SHELL ka kryer zbulim të rëndësishëm të gazit e naftës nëntokë në Shqipëri

Motori 'zbor' në Tiranë, policia bihet nga pas, arrestohet i riu që e drejtonte

DEBAT në Kuvend! Dhimitri shkon pa shifra, Çupi: S’jemi në orë mësimi këtu, të drejtojmë gishtin

Droni i Policisë kap “mat” shkelësit e qarkullimit, ja sa do gjobiten

Rama feston 58-vjetorin e lindjes, suprizohet nga zv/Presidenti i Hagës, dhurata mbetet mister

"S'i kam të shkruara si ti", Mziu përplaset me Denajn, socialiste: S'matesh me mua

Salianji: Xhafajt s'iu hetua pasuria, Geronin do e denoncoja miliona herë nëse do kisha mundësi

I gjithë grupi i Berishës në mbështetje të tij, Salianji: S'ftova njeri se s'po shkoja në dasmë

Tentoi të vriste vëllanë për plazhin në Radhimë, momenti i arrestimit të autorit

A do shkojë në burg Salianji? Deputeti: S’hidhem dot përpjetë, respektoj vendimin

Marrja e vendimit në Apel u shty, Salianji: Kam dorëzuar të gjitha provat

E gjithë PD-ja në mbështetje të Salianjit, pamjet brenda sallës së gjyqit, 10 deputetë futen brenda

PD në Gjykatë

Rezoluta e KLP/ Bardhi: Duhet pjesa me rekomandimet e papërmbushura. Bushka: Disa s'kanë justifikim

Salianji mbërrin në Gjykatë, e shoqëron Flamur Noka, Luçiano Boçi e Luan Baçi

Përplasje me armë për pronësinë e plazhit në Radhimë, vëllai qëllon të vëllanë

Të shtënat në Radhimë, turisti norvegjez: Dëgjuam krisma e ia futëm vrapit

'Alarm i madh për KLP'/Bojkoti i avokatëve, Alibeaj:Po i hapet dera kriminelëve të dalin nga burgjet

'KLP nuk zbaton rekomandimet'/ Majko me kritika: Situatë e rrallë, parlamenti të jetë i vetëdijshëm

Rezoluta e KLP për 2021, Sula: Ka problematika, për të ardhur keq, vetëm 4 detyra janë përmbushur

Komisioni i ligjeve/ Rezoluta e SPAK, Majko: Pse votuat kundër?. Opozita: S'na pëlqeu

“Babale”/ Berisha: Gjermeni, Sadushi, Veliu dhe agjentë të SHISH të përfshirë

Berisha: Rama dëshiron t'i marrë mandatin Salianjit, delinkuenti Geron Xhafa vijon trafikun e drogës

I shpallur në kërkim për trafik emigrantësh, arrestohet 26-vjeçari

Kryemadhi:LSI është e ftuar! Kush ndihet i vjedhur nga 'hajduti i gjatë' ka arsye për të protestuar

Meta në krye të LSI-së? Kryemadhi: S'ka garë mes nesh, jam fajtore për djegien e mandateve

'Skemë evazioni fiskal'/ Kryemadhi: Do hetojmë “Open Balkan”, bëhet në kurriz të shqiptarëve

Cilat janë kompanitë që bëjnë evazion fiskal? Kryemadhi: Marrin tendera me 99.99% të vlerës

Mjetin e mbushur me kallashnikovë, municion luftarakë e dylbi, arrestohen dy të rinjtë në Tiranë

Dje u inagurua, ‘fluturojnë’ 8 patenta në aksin 108 milionë eurosh Kardhiq-Delvinë, gjobiten

Rama inaguron tunelin, nëna e kap e puth: O i miri i Shqipwrisë!

Spektakli i fundjavës, Artan Lame legalizon … një pallat

Kardhiq-Delvinë, Rama pritet me iso, grupi i dedikon këngë: E hapi Damiani e Balluku

Sistemi i drejtësisë, Xhafaj: Ka probleme me menaxhimin e tyre, ka 5 shqetësime në draft

Takimi me Biden, Rama: I kërkova të organizonim diçka së bashku për 100-vjetorin, mbase dhe s'bëhet

Amnistia fiskale, Rama: Baza janë kursime nga puna në të zezë, prokurorët i mbajnë peng