LIVE UPDATES
Politike

PIKË MË PIKË- Zbardhen rekomandimet në draft-rezolutën e Shqipëri-PE: Tolerancë zero ndaj sulmeve të mediave, por kujdes financimin. PPP, zbatoni lirinë e garës!

Në asnjë momenti nuk përmendet "Open Ballkan" por vetëm Procesi i Berlinit, e po ashtu theksohen kritikat në raport me zbatimin e MSA sidomos në fushën e lirisë së garës, për të cilat opozita ka akuzuar qeverinë duke nisur nga Aeroporti i Vlorës dhe deri tek Porti i Durrësit.

1 Dhjetor 2022, 17:25 Nga k.m.
PIKË MË PIKË- Zbardhen rekomandimet në draft-rezolutën
Parlamenti Europian

BRUKSEL- Ditën e sotme në Bruksel është diskutuar edhe njëherë në lidhje me Shqipërinë dhe rrugën e saj Europiane. Dosja.al ka zbardhur rezulutën e plotë duke u ndalur në të gjitha pikat kritike që mbeten shqetësime për Bashkimin Europian. Në asnjë momenti nuk përmendet "Open Ballkan" por vetëm Procesi i Berlinit, e po ashtu theksohen kritikat në raport me zbatimin e MSA sidomos në fushën e lirisë së garës, për të cilat opozita ka akuzuar qeverinë duke nisur nga Aeroporti i Vlorës dhe deri tek Porti i Durrësit. Aeroporti i Vlorës është përdorur edhe në një pikë tjetër, atë të kujdesit ndaj zonave të mbrojtura. Këshilla dhe kritika ka për luftën ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit, e po ashtu edhe në lirinë e medias. 

PE u ndal më gjatë tek media. Kësaj here ka shprehur shqetësimin se Shqipëria ka rënë me tetë vende në "Indeksin Botëror të Shtypit" të Reporterëve pa Kufij që nga viti 2018 dhe ndaj i kërkon vendit të vazhdojë dhe të intensifikojë përpjekjet për të garantuar ushtrimin e garantuar të lirisë së shprehjes dhe lirisë së medias.

“Bën thirrje veçanërisht për rritjen e transparencës së pronësisë së medias, financimit dhe reklamimit publik; bën thirrje për të siguruar që gazetarët të mund të kryejnë punën e tyre jetike pa padi strategjike kundër pjesëmarrjes publike (SLAPP), kërcënime dhe sulme fizike”, thuhet në rezolutë.

PIKAT ME KRITIKA PËR SHQIPËRINË

-Shpreh shqetësim për faktin se vendet e Ballkanit Perëndimor përballen me nivele veçanërisht të rëndësishme të ndërhyrjeve të huaja dhe fushatave dezinformuese dhe janë viktima të sulmeve kibernetike; i bën thirrje qeverisë, në këtë drejtim, të marrë masa për të parandaluar përsëritjen e shkeljeve masive të të dhënave personale dhe të harmonizojë legjislacionin kombëtar me Rregulloren e Përgjithshme të BE-së për Mbrojtjen e të Dhënave (GDPR); mbi BE-në dhe shtetet anëtare të saj që t'i ofrojnë Shqipërisë, si dhe aleatëve të tjerë të Ballkanit Perëndimor, ndihmën e nevojshme; 

- PE nënvizon përgjegjësinë e përbashkët të forcave politike të Shqipërisë për të forcuar dialogun dhe bashkëpunimin konstruktiv politik ndërpartiak dhe brendapartiak, për të mundësuar funksionimin efektiv të institucioneve demokratike të vendit dhe për të vazhduar përmirësimin e qeverisjes, transparencës dhe pluralizmit, duke përfshirë nxitjen e pjesëmarrjes aktive të shoqërisë civile; kujton rëndësinë e arritjes së një konsensusi midis aktorëve kryesorë politikë

- Shprehet rëndësia e një qasjeje konsensuale ndaj reformës zgjedhore, në përputhje me rekomandimet e OSBE/ODIHR dhe Komisionit të Venecias

-Nënvizohet rëndësia e zbatimit të MSA-së për kontratat publike dhe i bën thirrje qeverisë të sigurojë konkurrencë; PE kujton autoritetet që të përmbahen nga zhvillimi i një skeme të shtetësisë së investitorëve (pasaportat e arta) dhe miratimi i një amnistie tatimore dhe penale që mund të rrezikojë përparimin në këtë fushë.

- I kërkon autoriteteve shqiptare të vazhdojnë eliminimin e korrupsionit dhe aktiviteteve kriminale, veçanërisht në nivel të lartë, nga të gjitha fushat e jetës publike, duke përfshirë nga procedurat e prokurimit publik dhe financimin e partive politike;

-Shpreh shqetësime të thella për rishikimin e rrjetit të Zonave të Mbrojtura, i bën thirrje qeverisë të rishqyrtojë këto plane; nënvizon se Zona e Mbrojtur Vjosa-Nartë është kandidate për rrjetin e zonës Emerald; duke mbuluar të gjithë lumin, duke përfshirë degët e tij me rrjedhje të lirë.

-I bën thirrje Shqipërisë për të siguruar një politikë të tolerancës zero ndaj intimidimit dhe sulmeve ndaj gazetarëve dhe medias. I kërkon autoriteteve që të marrin veprime decisive kundër dhunës, intimidimit, fushatave të shpifjes dhe influencës indirekte të financiare dhe politike ndaj medias së pavarur dhe gazetarëve.

KOMISIONI 15 PARLAMENTAR I STABILIZIMIT DHE ASOCIACIONIT BE-SHQIPËRI/ DRAFT REKOMANDIME

Komiteti Parlamentar i Stabilizim Asociimit, në përputhje me rregullën 3 të Rregullores së tij të Procedurës dhe nenin 122 të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit BE-Shqipëri, i adreson rekomandimet e mëposhtme Këshillit të Stabilizim Asociimit dhe institucioneve të Shqipërisë dhe të BE-së. Bashkimi:

1. Përshëndet fuqimisht miratimin e vonuar të Kuadrit Negociator nga Këshilli më 18 korrik, i cili shënoi fillimin e procesit të negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe mbajtjen e Konferencës së parë Ndërqeveritare më 19 korrik; thekson se kjo shënon fillimin e një faze të re në procesin e anëtarësimit për Shqipërinë dhe mirëpret zbatimin e vendimit unanim të marrë nga Këshilli Evropian në mars 2020 për hapjen e negociatave të anëtarësimit;

2.Mirëpret fillimin e shqyrtimit si hapi i parë në procesin e negociatave të anëtarësimit; thekson se depistimi nuk është vetëm një ushtrim teknik, pasi trajton çështje dhe shqetësime që janë të përafërta me jetën e përditshme të qytetarëve; thekson, në këtë drejtim, rëndësinë e forcimit të transparencës, llogaridhënies dhe gjithëpërfshirjes së procesit; nënvizon rolin e Kuvendit në sigurimin e një kontakti të gjerë me qytetarët në këtë drejtim; inkurajon BE-në të vazhdojë të përshpejtojë ritmin e procesit të negociatave të anëtarësimit për Shqipërinë, bazuar në kushtëzimin e drejtë dhe rigoroz dhe parimin e bazuar në merita; thekson rëndësinë e respektimit të këtij parimi për të siguruar trajtim të barabartë në procesin e anëtarësimit; i kërkon qeverisë të përfshijë të gjitha forcat politike dhe ta kthejë këtë në një prioritet kombëtar.

3. Përsërit besimin e vendosur se procesi i integrimit në BE ka fuqi të rëndësishme transformuese dhe duhet të përmbushë objektivat e konsolidimit demokratik, integritetit institucional, rritjes afatgjatë dhe kohezionit socio-ekonomik, i cili duhet të jetë në krye të të gjitha shteteve anëtare të BE-së. vendimet për të parandaluar ndikimin e mëtejshëm negativ nga palët e treta që rrezikojnë konceptin evropian; nënvizon, në këtë drejtim, se fillimi i negociatave të anëtarësimit dërgon një sinjal të rëndësishëm për Ballkanin Perëndimor dhe më gjerë, duke konfirmuar se ato përfaqësojnë një prioritet gjeopolitik për BE-në; shpreh besimin e saj të fortë se BE-ja nuk është e plotë pa Ballkanin Perëndimor;

4. Merr shënim Samitin e parë të Komunitetit Politik Evropian në Pragë; mirëpret të gjitha forumet që promovojnë unitetin, bashkëpunimin dhe dialogun evropian; nënvizon, megjithatë, se koncepte të tilla nuk mund të zëvendësojnë perspektivën e qartë të anëtarësimit në BE; dhe kërkon transparencë mbi produktet

5. Inkurajon Shqipërinë të vazhdojë rolin e saj konstruktiv në zhvillimin dhe kultivimin e bashkëpunimit rajonal dhe rolin e saj aktiv në nismat rajonale, duke nënvizuar rëndësinë e gjithëpërfshirjes së tyre; përshëndet, në veçanti, tre marrëveshjet e nënshkruara në kuadër të Procesit të Berlinit nga krerët e të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor më 3 nëntor, që do të lehtësojnë lëvizjen e lirë të qytetarëve në të gjithë rajonin dhe njohjen reciproke të kualifikimeve profesionale të mjekëve, dentistëve dhe arkitektëve ; mirëpret heqjen e tarifave të roaming ndërmjet gjashtë shteteve të Ballkanit Perëndimor; nxit, në këtë drejtim, të gjitha palët përkatëse të negociojnë një plan që do të çonte në eliminimin përfundimtar të tarifave të roaming midis Shqipërisë dhe të gjithë anëtarëve të BE-së;

6. Përgëzon përafrimin e plotë të Shqipërisë me të gjitha vendimet dhe deklaratat përkatëse të BE-së në lidhje me Politikën e Përbashkët të Jashtme dhe të Sigurisë të BE-së. Lavdëron Shqipërinë për përafrimin e saj të shpejtë me sanksionet e BE-së pas pushtimit rus të Ukrainës dhe për solidaritetin e fortë që ajo shprehu me Ukrainën, e cila e pozicionon Shqipërinë si një partner të besueshëm, të ankoruar thellë në aleancën evropiane dhe transatlantike; përshëndet angazhimin e vendit për solidaritet dhe multilateralizëm, duke përfshirë anëtarësimin e tij 2022-2023 në Këshillin e Sigurimit të OKB-së;

7. Shpreh shqetësimin e tij për faktin se vendet e Ballkanit Perëndimor përballen me nivele veçanërisht të rëndësishme të ndërhyrjeve të huaja dhe fushatave dezinformuese dhe janë viktima të sulmeve kibernetike; i bën thirrje qeverisë, në këtë drejtim, të marrë masa për të parandaluar përsëritjen e shkeljeve masive të të dhënave personale dhe të harmonizojë legjislacionin kombëtar me Rregulloren e Përgjithshme të BE-së për Mbrojtjen e të Dhënave (GDPR); mbi BE-në dhe shtetet anëtare të saj që t'i ofrojnë Shqipërisë, si dhe aleatëve të tjerë të Ballkanit Perëndimor, ndihmën e nevojshme; 

7.8. Nënvizon përgjegjësinë e përbashkët të forcave politike të Shqipërisë për të forcuar dialogun dhe bashkëpunimin konstruktiv politik ndërpartiak dhe brendapartiak, për të mundësuar funksionimin efektiv të institucioneve demokratike të vendit dhe për të vazhduar përmirësimin e qeverisjes, transparencës dhe pluralizmit, duke përfshirë nxitjen e pjesëmarrjes aktive të shoqërisë civile; kujton rëndësinë e arritjes së një konsensusi midis aktorëve kryesorë politikë mbi rëndësinë e ndërtimit të një tradite dhe kulture parlamentare konstruktive; rikujton, në këtë drejtim, rëndësinë e një qasjeje konsensuale ndaj reformës zgjedhore, në përputhje me rekomandimet e OSBE/ODIHR dhe Komisionit të Venecias (përfshirë hetimin dhe ndjekjen penale të rasteve të blerjes së votës, të drejtën për një zgjedhje të lirë dhe të fshehtë, duke siguruar sigurinë e të dhënave personale të qytetarëve, keqpërdorimin e burimeve administrative), dhe në kohën e duhur përpara zgjedhjeve të ardhshme të përgjithshme, për të forcuar kulturën parlamentare demokratike të Shqipërisë;

8.9. Mirëpret përpjekjet e Shqipërisë për sigurimin e mundësive të barabarta dhe bën thirrje për përmirësime të mëtejshme në zbatimin e barazisë gjinore dhe të drejtave të grave, të drejtave pronësore, duke përfshirë të drejtat pronësore të pakicave, mbrojtjen e të dhënave, të drejtat e personave me aftësi të kufizuara dhe të drejtat e pakicave në fushën e arsimit, gjuhëve, vetvetes.

-identifikimi dhe mbrojtja e trashëgimisë kulturore; lavdëron që për mbrojtjen e pakicave kombëtare, është miratuar një pjesë shtesë e legjislacionit zbatues, ndërsa pranon se miratimi i legjislacionit zbatues për çështjet më të ndjeshme është ende në pritje; pret me padurim zhvillimin e qetë të Regjistrimit të Popullsisë të vonuar prej kohësh në vitin 2023 në transparencë të plotë dhe në përputhje me standardet ndërkombëtare, në mënyrë që të gjitha pakicat kombëtare të mund të numërohen me saktësi, pa frikën e frikësimit; u bën thirrje autoriteteve të sigurojnë trajtim të barabartë për pakicat LGBTI+ dhe rome dhe të trajtojnë diskriminimin; nënvizon rëndësinë e masave që lehtësojnë rrezikun e varfërisë dhe përjashtimit social duke përmirësuar aksesin në shërbimet sociale, arsimore dhe shëndetësore, veçanërisht për popullsitë e pafavorizuara si komunitetet rome dhe egjiptiane, grupet minoritare, personat me aftësi të kufizuara dhe të varfërit; vlerëson Shqipërinë për bashkëjetesën paqësore të komuniteteve fetare;

9. Përshëndet përpjekjet e Shqipërisë për sigurimin e mundësive të barabarta dhe bën thirrje për përmirësime të mëtejshme në zbatimin e barazisë gjinore dhe të drejtave të grave, të drejtave pronësore, duke përfshirë të drejtat pronësore të pakicave, mbrojtjen e të dhënave, të drejtat e personave me aftësi të kufizuara dhe të drejtat e minoriteteve në fushën e arsimit, gjuhëve , vetëidentifikimi dhe mbrojtja e trashëgimisë kulturore; lavdëron që për mbrojtjen e pakicave kombëtare, është miratuar një pjesë shtesë e legjislacionit zbatues, ndërsa pranon se miratimi i legjislacionit zbatues për çështjet më të ndjeshme është ende në pritje; pret me padurim zhvillimin e qetë të Regjistrimit të Popullsisë të vonuar prej kohësh në vitin 2023 në transparencë të plotë dhe në përputhje me standardet ndërkombëtare, në mënyrë që të gjitha pakicat kombëtare të mund të numërohen me saktësi, pa frikën e frikësimit; u bën thirrje autoriteteve të sigurojnë trajtim të barabartë për pakicat LGBTI+ dhe rome dhe të trajtojnë diskriminimin; nënvizon rëndësinë e masave që lehtësojnë rrezikun e varfërisë dhe përjashtimit social duke përmirësuar aksesin në shërbimet sociale, arsimore dhe shëndetësore, veçanërisht për popullsitë e pafavorizuara si komunitetet rome dhe egjiptiane, grupet minoritare, personat me aftësi të kufizuara dhe të varfërit; vlerëson Shqipërinë për bashkëjetesën paqësore të komuniteteve fetare;

10. Nënvizon se sundimi i ligjit dhe reformat në drejtësi janë shtylla kurrizore e një transformimi demokratik dhe garantojnë siguri ligjore, transparencë, akses në drejtësi dhe mosdiskriminim; vlerëson progresin e qëndrueshëm të bërë në zbatimin e reformës gjithëpërfshirëse në drejtësi, të mbështetur nga kuadri legjislativ i forcuar dhe procesi i paprecedentë i verifikimit, të cilat kanë vazhduar të japin rezultate të prekshme; dënon sulmet dhe ndërhyrjet politike ndaj institucioneve të drejtësisë; mirëpret mbështetjen ndërpartiake që lehtëson vendimin e dParlamentit të Kuvendit për të zgjatur mandatin e organeve të verifikimit deri më 31 dhjetor 2024 dhe u kërkon të gjitha palëve të interesit të përshpejtojnë përfundimin e procesit të verifikimit; nënvizon rëndësinë kryesore të avancimit dhe konsolidimit të mëtejshëm të kapaciteteve të sistemit gjyqësor për të mundësuar një zhvendosje të pakthyeshme drejt institucioneve të përgjegjshme, të pavarura dhe plotësisht funksionale gjyqësore dhe qeverisëse; nënvizon rëndësinë që masat shtesë si zbatimi i hartës gjyqësore, duhet të marrin në konsideratë kushtet socio-ekonomike të grupeve vulnerabël, të rrisin aksesin e qytetarëve dhe të reduktojnë kostot duke respektuar plotësisht të drejtën për një proces të rregullt ligjor; thekson nevojën për të siguruar burime të përshtatshme financiare, teknike dhe njerëzore të institucioneve gjyqësore dhe të zbatimit të ligjit dhe i bën thirrje BE-së të vazhdojë të ndihmojë Shqipërinë në këtë drejtim;

11. Nënvizon rëndësinë e zbatimit të MSA-së për kontratat publike dhe i bën thirrje qeverisë të sigurojë konkurrencë; kujton autoritetet që të përmbahen nga zhvillimi i një skeme të shtetësisë së investitorëve (pasaportat e arta) dhe miratimi i një amnistie tatimore dhe penale që mund të rrezikojë përparimin në këtë fushë.

12. I kërkon autoriteteve shqiptare të vazhdojnë eliminimin e korrupsionit dhe aktiviteteve kriminale, veçanërisht në nivel të lartë, nga të gjitha fushat e jetës publike, duke përfshirë nga procedurat e prokurimit publik dhe financimin e partive politike; mirëpret punën e Strukturës së Specializuar për Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK), përfshirë gjykatat e saj, në trajtimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar; vëren me keqardhje se dënimet në rastet që përfshijnë zyrtarë të nivelit të lartë mbeten të kufizuara dhe hetimet deri më tani nuk kanë rezultuar në një numër të konsiderueshëm të dënimeve përfundimtare të zyrtarëve të rangut të lartë; thekson domosdoshmërinë për të luftuar prodhimin dhe trafikimin e drogës; vëren me shqetësim se Shqipëria ka rënë me 27 vende në Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit të Transparency International që nga viti 2016; Beson fuqimisht se liria e shprehjes dhe e medias përfaqësojnë shtyllat kryesore të demokracisë dhe se gazetarët duhet të mbrohen nga presioni politik; vëren me shqetësim, në këtë drejtim, se Shqipëria ka rënë me tetë vende në "Indeksin Botëror të Shtypit" të Reporterëve pa Kufij që nga viti 2018; i kërkon Shqipërisë të vazhdojë dhe të intensifikojë përpjekjet për të garantuar ushtrimin e garantuar të lirisë së shprehjes dhe lirisë së medias, pavarësisë dhe pluralizmit, në përputhje me rekomandimet e Komisionit të Venecias; bën thirrje veçanërisht për rritjen e transparencës së pronësisë së medias, financimit dhe reklamimit publik; bën thirrje për të siguruar që gazetarët të mund të kryejnë punën e tyre jetike pa padi strategjike kundër pjesëmarrjes publike (SLAPP), kërcënime dhe sulme fizike;

12.14. Përshëndet punën dhe kontributin e shoqërisë civile të gjallë shqiptare në zhvillimin e vazhdueshëm të demokracisë në vend; nënvizon rëndësinë e fuqizimit të të rinjve dhe krijimit të mundësive për të rinjtë nëpërmjet buxheteve dhe programeve të duhura dhe thekson simbolikën e përcaktimit të Tiranës si Kryeqyteti Rinor Evropian 2022;

13.15. Thekson financimin e BE-së për rimëkëmbjen e qëndrueshme pas tërmeteve dhe paspandemisë dhe mbështet përpjekjet e vazhdueshme drejt transformimit demokratik, të gjelbër dhe dixhital të Shqipërisë; inkurajon autoritetet shqiptare të maksimizojnë përfitimin e plotë të asistencës financiare të BE-së, duke përfshirë Instrumentin për Asistencën e Para-Aderimit (IPA III) dhe Planin Ekonomik dhe të Investimeve për Ballkanin Perëndimor, dhe të ndjekin përpjekjet e tyre në forcimin e kapaciteteve administrative. nivelet e qeverisjes; thekson se çdo investim duhet të jetë në përputhje me objektivat e Marrëveshjes së Parisit dhe objektivat e BE-së për dekarbonizimin;

14.16. Nxit autoritetet shqiptare të avancojnë në zbatimin e Axhendës së Gjelbër për Ballkanin Perëndimor, e cila pasqyron prioritetet e Marrëveshjes së Gjelbër Evropiane dhe Deklaratën e Brdo-s, të miratuar në samitin BE-Ballkani Perëndimor 2021; inkurajon autoritetet shqiptare të shtojnë masat për biodiversitetin, ujin, ajrin, mbrojtjen e klimës dhe menaxhimin rajonal të mbetjeve; pret me padurim ngritjen e paralajmëruar të Parkut Kombëtar të Lumit Vjosa: shpreh shqetësime të thella për rishikimin e rrjetit të Zonave të Mbrojtura, i bën thirrje qeverisë të rishqyrtojë këto plane; nënvizon se Zona e Mbrojtur Vjosa-Nartë është kandidate për rrjetin e zonës Emerald; duke mbuluar të gjithë lumin, duke përfshirë degët e tij me rrjedhje të lirë;

15.17. Mirëpret angazhimin e dëshmuar prej kohësh të Shqipërisë për të pritur refugjatët; kujton nevojën për të siguruar një proces të rregullt azili; bën thirrje që BE-ja të rrisë mbështetjen e saj për ndihmën humanitare dhe menaxhimin e migracionit në rajon; mirëpret vendimin e Shqipërisë për pritjen e përkohshme të shtetasve afganë dhe ukrainas që kërkojnë strehim pas largimit nga vendet e tyre.

rezoluta per shqiperine ne pe

Sondazh

Poll

Dalin të tjera pamje nga zjarri në parking, zona e rrethuar me polici, banorët në panik

Dalin të tjera pamje nga zjarri në parking, zona e rrethuar me polici, banorët në panik

Dalin të tjera pamje nga zjarri në parkingun e kullës, zona e rrethuar me polici, banorët në panik

Zjarri nisi nga parkingu, dalin pamjet nga djegia e kullës 41-katëshe, zona e mbuluar nga tymi

Momenti i arrestimit të Xhevit Sinanit, vrau gruan e vëllain e tij në Gramsh

Vodhën 8 dyqane dhe banesa, në pranga 16-vjeçari, në kërkim shoku i tij

ME VIDEO- Zbulohen 47 kamera sigurie në Durrës, Shijak dhe Krujë

Nxirrnin inerte pa asnjë dokument, arrestohet administratori i një guroreje në Krujë

Aksioni në Vlorë, policia çmonton 16 kamera sigurie të vendosura nga grupet kriminale

"Meta e ka djalë halle", Kryemadhi flet për Dorian Duçkën: Sa ishte te ne qe në rregull

Me dosje në duar, Shkëlzen Berisha mbërrin në SPAK

"Mik është fjalë e madhe"/ Rama tërheq fjalët: Fola anglisht

Rama: Drejtësia amerikane foli, unë jam ulur në Strasburg me njerëz non-grata

"Mik është fjalë e madhe"/ Rama tërheq fjalët: Fola anglisht për marrëdhënien

Rama: Nezajn e njoha përmes agjentit të FBI-së. Duçka ka punuar pa pagesë për mua

Rama pranon takimet me ish-agjentin e FBI: Ndodhën! Po keqlexohen hetimet për të sfumuar 21 janarin

Dosja e FBI/ Rama: Drejtësia amerikane nuk flet për vrasje nga pakujdesia kur urdhrat i jep shteti!

VIDEO-ja që përgënjeshtron Ramën, në shtator e konsideronte mik ish-agjentin e FBI, sot e tërhoqi

Gjenden 38 kamera të tjera në qytetin e Shkodrës

“Manipulimi”/ Iu prezantua si avokat dhe i mori 1.2 mln lekë një gruaje, arrestohet 54-vjeçari

Aksident tragjik në Fushë Kuqe, përplasen dy makina me njëra-tjetrën, ndërron jetë në vend 2-vjeçari

Kanabis i kultivuar në vazo, pamje nga vila në Shijak që ishte kthyer në 'shtëpi bari'

Aksident i frikshëm në Lezhë, 3 automjete përplasen kokë më kokë, një person në gjendje të rëndë

Hoxha në Drejtori: Rama e Berisha tu përgjigjen fëmijëve të të vrarëve, Garda ekzekutoi të pafajshëm

Artan Hoxha batuta nga dera e Drejtorisë së Policisë: Jam me pallto leshi se do rri gjatë

Me pistoletë në brez e 7 fishekë, 'Shqiponjat' kapin 26-vjeçarin në Tiranë

Përfundon mbledhja e Këshillit të Sigurimit, Rama largohet nga Presidenca

Banesa në rrezik nga rrëshqitja masive e dherave në Durrës

Operacioni 'Mjedisi' në Krujë, vihen në hetim 5 persona, administratorë të 5 guroreve

Rruga e Arbrit ishte e bllokuar, Policia: Kemi shtuar masat, duam të parandalojmë aksidentet

Qindra makina të bllokuara në të ftohtë, ç’po ndodh në Rrugën e Arbrit

Meta s'pritet si kryetar i 'Partisë së Lirisë' në Elbasan, demokratja: Ftojmë Presidentin e vendit

Magazina me dhjetëra bidona plastikë ne Kukes, mbaheshin lëndë radioaktive natyrore dhe kimike

Rrëmbyen dhe plagosën 39-vjeçarin, arrestohen 4 famijarët në Sarandë

Veshur me tuta, si u kap 'Kili' në vilën e Ramazan Rrajës, oficerët kërkojnë me detektorë në Nikël

Drejtonte pa leje drejtimi automjetin, me shpejtësi 216 km/h, vihet në pranga 18-vjeçari

Shi dhe erë e fortë, çfarë po ndodh në Fier, 'stuhia' mbërthen qytetin

Moti i keq përmbyt Lezhën, uji mbulon rrugët, qarkullimi i makinave thuajse i pamundur

Me çantën 'Gucci' në dorë, Elvis Roshi 'lufton' me erën e gazetarët...për pak i bie pemës

Arrestohen 3 hajdutët e bizneseve në Shijak, një tjetër shpallet në kërkim

Lezha e përmbytur, uji futet në hyrje pallatesh dhe oborret e shkollave

Rama nga Davos: Ju prezantoj me shqipet që mbrojnë Zvicrën

Operacioni “Wanted”/ Policia arreston 4 persona në Vlorë

Përroi bllokon makinën, banorët e zonës shpëtojnë familjen me 5 anëtarë në Lezhë

Braçe: Nëse dikush do të ndërtojë projekt në tokë të tjetër kujt, s’ka pse bëhet shteti pjesë fare

‘Shpërthen’ Shehi: Kamionët me drogë kalojnë nga Rapiskani, turp për qeverinë e para vitit 2013

"Zemërohet" Vjosa! Pamjet e rrjedhës pas reshjeve të dendura, apel për të monitoruar situatën

Terren i VËSHTIRË- Momenti kur shpëtohet 43-vjeçari që po kërkonte thesarin në Gramsh

Proteste per Luiz Ejllin

Protesta per Luiz Ejllin te Top Channel

Momenti kur peshkarexha “Geni” kapet duke u furnizuar me naftë nga anija libiane